Wijkkijk Festival

Op zondag 1 juli zijn Hoorn-Noord en Venenlaankwartier het toneel van een vrolijk festival. Bewoners vertellen verhalen, met zang, dans, muziek, toneel, film, fotografie en beeldende kunst.

Een greep uit de ideeën: Een zangeres gaat een voorstelling maken over de achtergrond van het afbranden van het belastingkantoor waar nu Praethuys t Slot staat. De eigenares van de wasserette aan de Johannes Poststraat ziet die ruimte als een mooie plek voor haar zangkunst. Een journalist wil de geschiedenis van de zogenaamde Maumaubuurt in het Venenlaankwartier tot leven brengen. Een Oeigoerse uit China gaat een traditionele dans uitvoeren. Zij werkt samen met een Palestijnse, die een danstheatervoorstelling voorbereidt. Een Syrische acteur maakt van zijn vluchtverhaal een pantomimevoorstelling. Niet alleen bewoners, ook organisaties en instellingen doen mee. De Blauwe Schuit, inloophuis Pisa, de Praktijkschool, OBS Het Fluitschip, Lindendael, Leger des Heils, het Westfries Gasthuis, en ga zo maar door. Een beeldend kunstenaar ziet mogelijkheden in de tuin van particulier verpleeghuis Martha Flora aan de Koepoortsweg. Always Forward biedt zijn kantine en voetbalvelden aan. Organiserend theatermaker Ingrid Docter: ‘Het belooft een prachtig festival te worden voor en door bewoners van Hoorn-Noord en het Venenlaankwartier. Ik hoop dat alle bewoners zondag 1juli alvast in de agenda zetten. De Wijkkijk is een leuke manier om je wijkgenoten beter te leren kennen en je hoort verrassende verhalen over je wijk.’ Bewoners van Hoorn-Noord en het Venenlaankwartier ontvangen in de week van 18 juni de programmakrant voor het festival.

De picknick
Het wijkkijk festival wordt afgesloten met een gezamenlijke picknick in het Engelse park. Daar zullen bewoners, kunstenaars, organisaties en bezoekers van het festival elkaar ontmoeten om de belevenissen van de dag met elkaar te delen. Het idee is om deze picknick samen met elkaar te organiseren. Wij zoeken daarom hulp in verschillende vormen, denk aan het uitlenen van materiaal, het verzorgen van een picknick tafel, vrijwilligers die helpen met de opbouw en schoonmaken van het park na afloop. Samen maken we er een hele mooie dag van!

Bron : https://vooreenmooiestad.nl/projects/wijkkijk-festival/

Vergaderen

Praethuys 't Slot

Praethuys ’t Slot is de eerste buurtkamer in Hoorn, een laagdrempelige ontmoetingsplek voor wijkbewoners en belangstellenden. Er worden veel leuke activiteiten georganiseerd.