Boom van het jaar

Europees podium voor Hoornse boom?
Nederland doet dit jaar voor de 2e keer mee aan de Europese verkiezing Tree of the year. SBL Natuurfonds is samen met dagblad Trouw op zoek naar bomen met een mooi verhaal. Gemeente Hoorn doet dit jaar mee!

Deze verkiezing draait om het behoud en belang van natuur en zorgt tevens voor sociale cohesie. Tot 15 mei kan iedereen zijn of haar favoriete boom aanmelden via www.deboomvanhetjaar.nl.

Bij deze verkiezing gaat het vooral om het verhaal achter de boom. Het belang van de boom voor zijn omgeving, de maatschappij en zijn geschiedenis. Dat zijn de elementen die belangrijk zijn voor de beoordeling. Het kan gaan om een boom met een historische of maatschappelijke
waarde voor een buurt, dorp of stad. De boom die een natuurramp overleefde. De boom die op het schoolplein generaties scholieren voorbij zag trekken.

Bomen zijn niet alleen mooi, maar staan in onze gemeente volop te ‘multitasken’.  De bomen in leveren niet alleen zuurstof op maar filteren ook kilo’s aan luchtvervuilende stoffen uit
de lucht, slaan CO2 op, zorgen voor wateropvang, koeling, biodiversiteit en de gezondheid van onze inwoners.

Zetten wij Hoorn dit jaar op de kaart? Meld je favoriete boom met verhaal dan snel aan!

Vergaderen

Praethuys 't Slot

Praethuys ’t Slot is de eerste buurtkamer in Hoorn, een laagdrempelige ontmoetingsplek voor wijkbewoners en belangstellenden. Er worden veel leuke activiteiten georganiseerd.