Bijeenkomst Hoorn zonder aardgas

Hoe zorgen we ervoor dat Hoorn zonder aardgas kan? In 2050 moet heel Nederland zonder. Dan kunnen we onze huizen en bedrijven niet meer met aardgas verwarmen. Voor de officiële uitnodiging : klik hier voor de uitnodiging.

Het lijkt nog ver weg, maar het is belangrijk dat we hier nu al bedenken hoe we de gemeente Hoorn aardgasvrij maken. Daarom organiseert de gemeente Hoorn op woensdag 3 april een bewonersavond over Hoorn aardgasvrij in MFA de Kreek. Voor de officiële uitnodiging : klik hier voor de uitnodiging.

Wanneer gaat welke wijk van het aardgas af, en wat is daar het beste alternatief voor aardgas? Dit is de gemeente nu aan het onderzoeken. Het antwoord op deze vragen is er dus nog niet. Maar omdat het zo’n belangrijke verandering is, is iedereen welkom om nu al mee te denken en zich te laten informeren.

U krijgt informatie over waar de gemeente mee bezig is om tot een aardgasvrij Hoorn te komen. Ook zijn er verschillende vragen voor de aanwezigen. Zoals ‘Hoe wilt u betrokken worden bij de aardgasvrije toekomst in Hoorn? Welke informatie heeft u nodig? En waar heeft  u nog vragen over? Dit gebeurt met een interactieve quiz. Het is daarom handig om een smartphone of tablet mee te nemen als u die heeft.

Aanmelden voor de bijeenkomst
U bent van harte welkom op woensdag 3 april om 20.00 uur in de Theaterzaal van MFA De Kreek, Meetketting 1-3 te Zwaag. U bent welkom vanaf 19.30 uur. De avond begint om 20.00 uur duurt tot uiterlijk 21.30 uur. Aanmelden voor de bijeenkomst kan via www.hoorn.nl/bijeenkomstaardgasvrij.

Wilt u uw woning verduurzamen?
Bij deze bijeenkomst zijn geen adviseurs aanwezig voor het verduurzamen van uw eigen woning. Als u meer wilt weten over het verduurzamen van uw woning, kunt u gratis en onafhankelijk advies opvragen bij het Duurzaam Bouwloket. Dit kan via www.duurzaambouwloket.nl en telefoonnummer 072 743 39 56.

Vergaderen

Praethuys 't Slot

Praethuys ’t Slot is de eerste buurtkamer in Hoorn, een laagdrempelige ontmoetingsplek voor wijkbewoners en belangstellenden. Er worden veel leuke activiteiten georganiseerd.