Archief - fotograaf Stefan van Daalen

Nederland in Lockdown

De toespraak van premier Rutte van vanavond was heel duidelijk. Nederland gaat in lockdown. De besmettingen gaan te hard omhoog, waardoor er nu meer nodig is om het virus eronder te krijgen. Praethuys ’t Slot zal daarom ook haar deuren dichthouden tot en met 19 januari 2021.

Lees verder

Kerstkaartenactie

Met trots kunnen wij mededelen dat wij een fantastische samenwerking zijn aangegaan met kidsclub Voltreffer voor een geweldige actie! Alle kinderen (4-12 jaar) uit het Venenlaankwartier zijn van harte welkom! Wij hebben je hulp hard nodig, dus klik onder het plaatje op de ‘lees meer’ knop.

Lees verder

Nieuw project

Natuurlijk zijn wij ontzettend blij dat we weer bezoekers mogen ontvangen. Daarnaast zijn wij achter de schermen druk geweest met een superleuk project die wij heel snel met jullie gaan delen. Het is in samenwerking met kinderclub Voltreffer, dus .. … hou onze facebook pagina en website in de gaten!
.

Nieuw! Creaclub vanaf 14 oktober

Aankomende woensdag van 13:30 – 15:30 uur start de creaclub. Neem een eigen werkje mee, en schuif gezellig bij ons aan! Kosten? Voor de activiteit vragen wij niets, u betaald enkel €1,- voor een kopje koffie/thee. Wij zien u graag!

Let op! Er is een maximaal aantal gasten wat wij kunnen toelaten, dit om zoveel mogelijk de anderhalve meter te kunnen naleven. Heeft u klachten? Blijf thuis en laat u testen.
.
.

Laatste koffieochtend van september

De laatste koffieochtend van September! 🤎🍂 Schuift u ook gezellig aan? We zijn van 10:00 – 12:00 uur geopend. Tot zo! Let op : Heeft u klachten, blijf thuis en laat u testen. Zo zorgen wij ervoor dat Praethuys ’t Slot zolang mogelijk open kan blijven.

Laatste koffieochtend van augustus

De deuren staan weer open voor de koffieochtend. Kom gezellig aanwaaien op deze stormachtige dag! Onze vrijwilligers staan klaar met een heerlijk warm kopje koffie!
Wij zien u graag, tot zo!
.
.

SpellenFeest in Venenlaankwartier

Op zaterdag 26 september wordt rond Praethuys ’t Slot een Spellendag georganiseerd. Alle kinderen uit de wijk van 4 tot 12 jaar kunnen hieraan meedoen. Ook kinderen uit andere wijken zijn welkom. De originele uitnodiging vind je hier

Meer informatie? Lees hier onder meer!
Lees verder

Nieuw! Kinderclub Voltreffer

Met heel veel plezier kunnen wij mededelen dat kinderclub Voltreffer binnenkort bij ons gaat starten in Praethuys ’t Slot. Zaterdag 29 augustus is de feestelijke opening en begint om 10:30 – 12:15 uur. Meer informatie volgt later.
.
.

Zomervakantie 2020

De afgelopen maanden zijn heel bijzonder voor ons geweest. Terwijl het normale leven – zonder de 1,5 meter maatregel – voorheen als vanzelfsprekend werd ervaren, proberen wij ons nu extra voor te bereiden op de komende maanden.

Lees verder

Het jaar van 75 jaar vrijheid

Deze uitzonderlijke maar vooral bijzondere foto wilde wij u niet onthouden. Juist in het jaar waarin we 75 jaar vrijheid mogen vieren, is het zo stil. Juist nu, zijn wij extra dankbaar, en staan wij stil hoe belangrijk vrijheid eigenlijk is. ❤️

Foto credits: Nationaal Comité 4 en 5 mei

Gezondheidsadviezen coronavirus

Het is alweer een tijd geleden dat wij een bericht hebben geplaatst op social media. Wij hopen natuurlijk dat iedereen in goede gezondheid verkeerd. Inmiddels is er alweer een hoop veranderd en Hoorn komt weer een beetje tot leven.

Lees verder

Bevrijdingsdag 2020

Vandaag vieren we dat we vrij zijn. Precies 75 jaar geleden eindigde de Tweede Wereldoorlog. Dankbaar voor het leven, die wij in vrijheid mogen vieren. Juist nu, in deze onwerkelijke tijd. Hang daarom vandaag samen de vlag uit.. 🇳🇱

Koningsdag

Koningsdag kunnen wij dit jaar helaas niet vieren zoals we zo gehoopt hadden. Er zijn geen dit jaar geen vrijmarkten, geen kleedjes, geen drukte. Blijf zoveel mogelijk thuis. Desondanks wensen wij iedereen een fijne Koningsdag thuis.

Verlening maatregelen kabinet

Het is een bizarre, maar vooral onzekere tijd. Het ene na het andere evenement wordt geannuleerd sinds de persconferentie van het kabinet, afgelopen dinsdag. De strenge maatregelen zijn verlengt, maar het blijft ook voor de toekomst, allemaal onzeker. Voor ons geldt dat natuurlijk ook. Wij volgen de maatregelen op van het kabinet en blijven gesloten, in ieder geval t/m 19 mei 2020. Hopelijk kunnen wij snel weer om tafel, om al onze nieuwe plannen uit te kunnen werken. Blijf gezond, en zorg voor elkaar!
.
In een korte tijd is het leven in onze stad drastisch veranderd. Het is stil op straat en het openbare leven is nagenoeg tot stilstand gekomen. Een ingrijpende verandering die ons allemaal raakt. Ook in Hoorn zijn er mensen getroffen door het coronavirus. Inwoners die ziek zijn geworden of zelfs zijn overleden. Onze gedachten gaan uit naar de nabestaanden en de mensen die op dit moment een zware strijd moeten leveren tegen dit virus. Wij wensen u veel sterkte en liefde in deze moeilijke tijd.
.