Activiteiten - fotograaf Stefan van Daalen

Activiteiten

Stichting Praethuys ’t Slot is de allereerste buurtkamer van Hoorn. Sinds enkele jaren is Praethuys ’t Slot een stichting geworden. In Praethuys ’t Slot worden diverse activiteiten en cursussen gegeven. Van schilderen tot de eetgroep! Een buurtkamer is een plek voor en door buurtbewoners waar men elkaar kan ontmoeten en gezamenlijk activiteiten kan ondernemen. De rol van de gemeente blijft klein, onder meer doordat de activiteiten in een buurtkamer georganiseerd worden door de buurtbewoners zelf.

In 2012 was ’t Slot een wijkcentrum in het Venenlaankwartier dat na de opening van wijkcentrum De Zaagtand zou worden gesloten. Maar buurtbewoners gaven toen aan behoefte te hebben aan een ontmoetingsplek in de buurt en deze zelf te willen beheren. Het college besloot toen als proef ‘t Slot aan te wijzen als buurtkamer. In de beginfase heeft stichting Netwerk de vrijwilligers van de buurtkamer op weg geholpen bij het organiseren en beheren van de buurtkamer. Inmiddels doen zij dat geheel zelf. De bijdrage van de gemeente blijft beperkt tot het beschikbaar stellen van een pand en het onderhoud daarvan, en de nutsvoorzieningen. De bewoners hebben gezorgd voor de inrichting, en zorgen voor een divers activiteitenprogramma.

 

 

 

 • Bewoners Overleg Venenlaankwartier


  Omschrijving

  Het BOV vergadert voor alle inwoners van het Venenlaankwartier. Tijdens vergaderingen worden een aantal verschillende zaken besproken met de wijkbewoners. Een aantal dagen voor de vergadering worden de uitnodigingen verspreidt.

  Heeft u interesse?
  Uitnodigingen worden huis-aan-huis verspreidt.

 • Eetgroep


  Omschrijving
  Eet u regelmatig alleen? Of heeft u gewoon behoefte om eens samen met andere wijkbewoners aan een gezellig gedekte tafel te eten? Dat kan!

  Heeft u interesse?
  Wanneer? elke vrijdagavond (om de 2 weken) 17:00 – 20:00 uur. Aanmelden kan via het contactformulier.

 • Gemeente Hoorn / Omring


  Omschrijving

  Iedere eerste maandag vd maand staat Manja Commandeur van de gemeente Hoorn voor u klaar om uw vragen over Openbare Ruimte te beantwoorden. De wijkverpleegkundige (Omring) staat klaar voor al uw zorgvragen.

  Heeft u interesse?
  Er is inloop op de eerste maandag van de maand tussen 11:00 – 12:00 uur.

 • Hardlopen


  Omschrijving

  De hardloopgroep loopt iedere woensdagochtend door Hoorn. Deze gezellige groep kent elkaar al ongeveer 20 jaar en is dus naast het hardlopen een en al gezelligheid!

  Heeft u interesse?
  Nadere informatie volgt later.

 • Huurmogelijkheden

  Omschrijving
  Voor diverse doeleinden is het mogelijk om de zaalruimte af te huren. Denk aan bijv. een creatieve workshop. Informeer voor de tarieven via het contactformulier.

  Heeft u interesse?
  Reserveringen kunnen worden doorgegeven via het contactformulier. U ontvangt een definitieve bevestiging wanneer de reservering akkoord is.

   

 • Kaarten maken – 3D


  Omschrijving
  Deze groep werkt elke week weer hard aan de mooiste 3D kaarten. Bent u creatief en houd u van gezelligheid? U bent van harte welkom!

  Heeft u interesse?
  Wanneer : elke maandagochtend tussen 9:00 – 12:00 uur.
  Aanmelden kan via het contactformulier.

 • Klaverjassen


  Omschrijving
  Gezellig samen potje klaverjassen? Dan bent u hier op het juiste adres!

  Heeft u interesse?
  Wanneer? elke maandagmiddag tussen 13:00 – 17:00 uur
  Aanmelden kan via het contactformulier.

 • Kleding naaien


  Omschrijving
  Elke week naaien de cursisten de mooiste kledingstukken met behulp van de naaimachine. Er is begeleiding aanwezig, en u heeft zelf de vrije hand in wat u wilt gaan maken.

  Heeft u interesse?
  Wanneer? Elke dinsdagavond tussen 20:00 – 22:00 uur
  Aanmelden kan bij Carla Schokker.

 • Koffieochtend bewoners


  Omschrijving

  Iedere woensdagochtend tussen 10:00 – 12:00 is er een koffieochtend voor wijkbewoners.
  De koffie en thee is tijdens de koffieochtend gratis.

  Heeft u interesse?
  Aanmelden is niet nodig, kom gezellig langs! U bent van harte welkom.

   

   

 • Schilderen


  Omschrijving
  Deze groep is zeer creatief! Schilderen onder begeleiding is zeker mogelijk, er is namelijk een lerares aanwezig maar u bent vrij in uw keuze.

  Heeft u interesse?
  Nadere informatie volgt op een later tijdstip.

 • Wandelgroep


  Omschrijving
  Deze gezellige groep wandelt elke week met elkaar door heel Hoorn. Verschillende wandelroutes worden uitgestippeld, tegelijkertijd is het dan ook een goede training voor de beenspieren.

  Heeft u interesse?
  Wanneer? elke maandagochtend tussen 9:00 – 11:00 uur
  Aanmelden kan via het contactformulier.