Renoveren

HOORN – Na Risdam-Zuid is het nu de beurt aan het Venenlaankwartier; de huurwoningen van Intermaris hier worden duurzaam onder handen genomen.

Door Jaap Stiemer – 7-3-2016, 17:30 (Update 7-3-2016, 17:56)


Aan de Nassaustraat, Beatrixlaan en Oranjestraat springen de werkzaamheden op dit moment het meest in het oog. De woningen staan in de steigers, alle dakpannen zijn eraf en er staan opvallende hijskranen in de straat.

Bij 171 huurders in deze buurt isoleert Intermaris de woning, worden zonnepanelen geplaatst en onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd. De verhuurder inventariseerde vorig jaar of de bewoners instemden met het project ’Duurzaam wonen’. Van de ondervraagden zei 92 procent ja tegen meer wooncomfort en lagere woonlasten. Want hoewel de huur na de werkzaamheden wat omhoog gaat, wordt dit terugverdiend met een lagere energienota.

In februari werden door Aannemer ToekomstGroep uit Andijk in de Oranjestraat bij een proefwoning alle werkzaamheden uitgevoerd, zodat de buurtbewoners met eigen ogen konden zien hoe het ook bij hen zou worden.

Deze maand werd vervolgens gestart met het werk, dat wordt uitgevoerd in de Beatrixlaan, Nassaustraat, Venenlaan 218 t/m 244, Mecklenburgstraat, Mauritsstraat, Prins Bernhardstraat, Oranjestraat en Frederik Hendrikstraat.

Als alles volgens planning verloopt, zijn de werkzaamheden voor de bouwvakantie klaar. Naast het isoleren van de woningen en het plaatsen van zonnepanelen, krijgen de woningen ook een flinke opknapbeurt aan de buitenkant. (NoordHollandsDagblad)

Renovatie1

Vergaderen

Praethuys 't Slot

Praethuys ’t Slot is de eerste buurtkamer in Hoorn, een laagdrempelige ontmoetingsplek voor wijkbewoners en belangstellenden. Er worden veel leuke activiteiten georganiseerd.